Winemakers Dinner 
med viner från
Château le Devoy Martine 
och mat hos Restaurang Ella på Ven

Den 2 juli hade vi en underbar Winemakers Dinner på Henrik Ljungqvists nya Restaurang Ella på Ven. I ösregn tog vi båten från Råå hamn men efter ett glas rött var stämningen i topp trots trängseln.

Côtes-du-Rhône från Château le Devoy Martine smakar sagolikt en sådan här regnig sommardag. 
Skepp o'hoj

Vi blev hämtade med traktor i Bäckviken och for först iväg till en träff med Tycho Brahe mitt på Ven. Tycho själv tog emot oss blickande mot himlen som den astronom han var.

Väl framme i Kyrkbacken blev vi mottagna av Henrik Ljungqvist på Restaurant Ella. Vens nyaste restaurang. Smakfullt inredd och vilken mat vi fick!!! Restaurangen var väldigt mysigt inredd för 25 personer, men vi var 39 och Henrik lyckades få till det på ett utmärkt sätt, men köket fick jobba febrilt!!

Vi blev välkomnade med ett glas härligt Rosévin från Château le Devoy Martine. Visst är de härliga rosévinerna från Lirac även om Tavel (grannbyn) är mer känd. Som förrätt fick vi sedan en underbar Laxtartar tillsammans med det vita vinet. Där fick du till de Henrik!!!

Till Rouge 2007 Château le Devoy Martine hade Henrik komponerat ihop torskrygg med fläsktärningar, späda morötter,  rödbetor och portvinssås.  Den här rätten gifte sig direkt med vinet. Vilken lyckad kombination!

Tack till familjen Lombardo och alla på Restaurang Ella samt alla ni som trots regnet gjorde det här till en så trevlig utflykt. Solen kom också till slut, precis som jag sagt, Set!!

Tillbaka till första sidan